Läge för en mustig och värmande soppa, eller vad säger ni. Även om snön smält bort igen efter den plötsliga vinterkylan, och även om det vänt i almanackan är mörkret fortfarande kompakt, och kylslagna vindar snor runt knuten
En kalasmiddag så här mitt i veckan på potatis och rotsaker som stuvats med smak av dill. Till fick det bli några tunna skivor av kallrökt lax, lite citron och sedan rikligt med körvel
Skala och dela morötterna, så de passar att lägga ned i röret på matberedaren. Kör selleri, morötter och zucchini i matberedaren på den grova skivan = man får då tunna skivor
I dagens biffar har jag blivit inspirerad av min kollegas Jennys blogg (se länken längst ned på sidan) när hon skriver om kombinationen ost och rödbetor så här kommer en variant
Men även om det kanske inte var världens bästa arbetsplats så fick jag en chans att arbete med fantastiska råvaror som renfilé och fjällröding från trakten
Grovhacka svampen och löken och bryn dem i margarin. Krydda med Forest blend och basilikan. Stäng av värmen, men låt pannan stå kvar på plattan och efterkoka
Före ugnIkväll blev det en middag som blandade både sommar och höst. de rotsaker kylskåpet hade att erbjuda fick representera sommaren och den blodiga biffen med en snabblagad "bea" fick symbolisera sommaren
Köttbullar, osmakligt inlagda saker, kräftskiva, falukorv och jordgubbstårta är vad som dyker upp i mitt huvud när jag tänker på svensk mat i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.