Så sitter jag här, så-där-sent-som-jag-inte-bör, framför datorn i söndagskvällen. Tänker att det inte gör så mycket trots allt, då jag har en hel veckas ledighet framför mig
Pumpa- och solrosfrön. Fler än jag som försöker leva lite nyttigare efter sommarens utsvävningar. När man bakat goda, saftiga och nyttiga fröbröd med morötter
Jag tycker fortfarande att böcker och handskrivna block är det bästa och mest praktiska när man ska leta efter, och använda recept - även om böckerna numera ofta får ge vika för datorn
Skär en stor lök i halvmåne-skivor. Det är också viktigt att man har köpt potatis när man ska göra gratäng, annars får man älga iväg till affären på eftermiddagen
Rensa ut köttet får ett av king crab-benen. För några veckor sedan hade vi goda vänner på middag. Min käre man, vars matlagningsintresse fullt ut matchar mitt eget, hittade detta lockande recept, och vi beslöt oss att i mesta möjliga mån återskapa och tolka det utifrån den tillgång vi själva har på krabba
Helt o-piffig. Jag hade en bit fläskytterfilé som jag tänkte göra Remsans piffiga soppa, Curry chickensoup med äpple av, fast med fläskkött då istället
Känner jag min man rätt, så är detta bara den första i raden av ketchup-experiment. Det ena var mitt experiment med att smaksätta hemsmiskad majonnäs med grönpeppar-dijonsenap
Nu - bums i säng. Vill man - går det så klart bra med kanel i stället. Hittade bara en enda bild (ovan) i mitt bildarkiv på denna goding, förutom den ni ser nedan - en minikaka som jag gjorde som smakprov, innan vi bestämde oss för huruvida den var god eller skulle justeras i smaken
I sommar får ni följa mig i mitt arbete på trädgårdscafeet i Oskarshamn som jag driver tillsammans med Charlotte - ett härligt sommarliv om ni frågar mig
Ja, något som jag alltid misstänkt – fler av testpersonerna tyckte tacka smakade godareän lamm. Jag har alltid tyckt fårkött är gott, det ger lite mustigare smak än lammköttet, som ibland inte smakar så mycket tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.