Dela Potatisimindrebitar och koka nästan klara. Till 2 personer 400g Potatis 250 g förkokta färska rödbetor 300 g Lax 35 g Fetaost Kall sås Turkisk yoghurt Dill Honung Salt & Peppar Gräslök Citron och Lime 1. - Läs hela inlägget här 2 personer
Servera rotfrukterna och kikärterna på en bädd av ruccola medaioliringlad över. Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Skala och skiva löken, fräs den med olja någon minut så den börjar bligenomskinlig. Lägg upp på tallrikar och fördela smulad fetaost över hela härligheten
Skala och skär rotfrukternaiskivor. Garnera medtimjankvistar. Skär potatiseniskivor. Lägg skivornai grupper var för sigi en papprad långpanna och bred ut dem så att inga högar bildas
Servera den rostadesötpotatisenmed den vitlöksstekta svampen och salladen. Ta ut den rostadesötpotatisen och smula över fetaost och grovhackad persilja
blandade rotfrukter, t ex palsternacka, vintersquash, morötter. Strö på salt, peppar och timjan. Lägg rotfrukter och vitlöki en stor långpanna (eller två mindre), ringla över olja
IngredienserPortioner. 4 Rostad potatis 1 kg små fasta potatisar 1 tsk torkad timjan 1 tsk salt 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 4 vitlöksklyftor Bakad fetaost 4 stora ark aluminiumfolie 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 1 citron 4 pkt fetaost (à 150 g) 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 1 tsk chiliflakes svartpeppar Sallad 100 g blandad sallad 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 2 msk vitvins-, sherry- eller äppelcidervinäger salt peppar Lägg tilliinköpslistan
Servera den rostadesötpotatisenmed den vitlöksstekta svampen och salladen. Ta ut den rostadesötpotatisen och smula över fetaost och grovhackad persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.