Vispa äggvitor och vinäger till hårt skum. Vispa tills smeten är fast och glansig. Låt kallna helt innan bottnen vänds upp på att fat och pappret lossas försiktigt
Jag bakade den för någon månad sen och det får bli denna kvällens inspirationsbild. En vit marsipantårta med blommor och prickar av rosa florsocker och fylld med hallongrädde och vaniljkräm
Sockerlag med rabarber ochrosor. Då bildas en kompottlikknande rabarber, ros och vaniljröra. Spara den och lägg på en klick grekisk yoghurt och lite pistaschnötter så har du världens godaste frukost eller mellis
Börja med rosorna. Skala och skiva potatisen tunt tunt. Börja utifrån och jobba inåt. Skiva vitlöken fint och tryck ner skivorna mellan potatisskivorna
Smörj och bröa formen. Blanda mjölk och saffran i en liten kastrull, värm och dra åt sidan. Vispa ägg, socker, honung och olivoljan i en skål tills smeten har blivit skummig och tjocknat lite
Fick supersöta rosa rosorInnan idag lovade jag ju att återkomma med vad jag lagade för födelsedagsmiddag och ibland går det alldeles utmärkt att köra en favorit i repris
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.