och vi passade på och åkte till Stockholm för att hämta ut våra ryska pass på ryska ambassaden (där hade man en vanlig dag, eftersom man går efter ryska helg- och röda dagar) och för att ha en picknick i Rosendalsträdgård
Ett av de populäraste fikaställena i Stockholm är Rosendalsträdgårdar på Djurgården. Odlingarna är tyvärr inte i klass med vad de var förr, men här finns en plantbod med ett trevligt utbud av växter, fröer och trädgårdsprylar
Tillsätt den mindre mängden mjöl (spara resten till utbakningen). Receptet innehåller ingen bikarbonat eller bakpulver som en del recept gör, och det ger ganska hårda, mycket knapriga, snudd på knäckiga, kakor
(Ber om ursäkt för bildkvaliteten, hade bara mobilkameran med mig). Det var lite mer chokladsmak i dom i och för sig, men det var ända som en mandelmussla fylld med knäck och det var precis lika gott som det låter
Vispa ner philadelphiaosten, hela blandningen ska vara lätt och fluffig. 200 g philadelphiaost. Vispa olja och socker tills det blir vitt, blanda ner riven morot och sedan äggen ett i taget
Låt koka på medelvärme tills kolan håller 125°. Remsans rocky road , 1 form 20x30 cm 200 gram mörk choklad, 70 % 200 gram mjölkchoklad (ta en utan för mkt tillsatser) 25 gram smör 1 burk kondenserad mjölk 2 tsk vaniljsocker 3 dl salta cashewnötter & jordnötter 2 dl marshmallows (klipp stora i mindre bitar) Klä formen med aluminiumfolie
1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här
(Kulprov. Sist kommer det jobbigaste (och godaste). 30 st (beroende på hur stora man skär dem). Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (min var 20x15 cm). 30 st (beroende på hur stora man skär dem)
Det här är första gången som jag provar att göra egen likör. Receptet har jag hittat i en klassisk kokbok från 1891 som heter Science in the Kitchen and the Art of Eating Well av Pellegrino Artusi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.