1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar ca 25 g smör att steka i 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev
Det roliga med dagens mat var svampsåsen - en sås min far hade älskat. Svampsås i min pappas smak 2 slanka purjolökar 4 dl strimlad ostronskivling 1 dl (10 g) torkad shitake 1 klyfta vitlök 2 tsk soja 2 tsk kycklingfond 1/2 dl tokajer-slatt, eller annan god sherry eller lite portvin. Läs även andra bloggares åsikter om svampsås , gasolgrill , ostronskivling , laga mat med pappa 2 s
Smör & olivolja. Gör så här. Dela svampen i grova bitar. Finhacka schalottenlöken. Fräs svamp och lök i smör och olivolja till den fått en gyllenbrun färg
Svampsås500 g champinjoner3 msk smör1 finhackad schalottenlök2 msk mjöl1,5 dl matlagningsgrädde2 dl mjölk1 tsk soja1 msk svartvinbärsgelélite salt och pepparHäll svampen i en het stekpanna utan fett och låte den fräsa ur
I söndags fick jag chans att laga mat. Wiie. Det fick bli något gott med kyckling. Och jag vet att rosépeppar är gott till kyckling, så det fick bli det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.