Detta pysslade jag och barnen med i söndags men jag förberedde själva browniebotten dagen innan. Det var många likes på dessa på Instagram och jag blev väldigt nöjda med dom själv
Hacka saltade jordnötter och blanda med jordnötsmör. Jag har idag blivit inspirerad av en bild jag såg på internet och provade att göra ”min variant” på en nyttigare biskvi, utan socker och mjöl
Utbildningen var inte så lång, men det där med tågtider är ju en historia för sig. Jag förtärde en älgfärsburgare med cheddar, smörstekta kantareller och ostkräm, samt sötpotatis pommes
Den här varianten är gjord med matlagningsgrädde, vilket gör den extra barnvänlig i smaken. Fräs löken tillsammans med den rivna morötter tills de börjat mjukna
Man kan förstås välja att försöka efterlikna traditionella smaker på biffar och sås, men jag föredrar att göra det medvetet annorlunda – dels för att jag inte försöker kamouflera något (det har aldrig funkat de gånger jag faktiskt försökt), dels för att jag tycker det funkar bättre att anpassa kryddning och proportioner efter råvaran
Smaka av med mera kryddor eller tomatpuré om det behövs. Servera med ett grovt helkornsbröd. "Går hem hos barnen" stod det på tvärs över bilden till det här receptet i Expressens bilaga "118 GI-recept"
Ibland får jag besök av barnen i köket, när vi är lediga tillsammans är bakning en favoritaktivitet. Oftast slutar det med att jag får hjälpa med att hälla ingredienser i bunke och sedan därefter får ta hand om resten men det brukar vara glada miner och kladdiga fingrar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.