bär är mycket nyttigare än så, främst på grund av att de innehåller fytokemikalier, eller färgpigment i skalet, som fungerar som starka antioxidanter och skyddar cellerna mot cancer, åldersrelaterade sjukdomar, sänker kolesterolet och hämmar inflammationer
När man har en tid av firande och tipsar om flädercheesecake med ricotta. Själv får jag dock ställa mitt firande av Sverige och nationaldagen lite åt sidan då jag måste ägna dagen åt förberedelser inför studenten
Nu till helgen är det dags och så gott som samtliga inbjudna har tackat ja. Jag tror att de svarta trumpeterna har någon vecka eller två kvar innan de vuxit till sig och är som bäst
Som tillbehör stekte jag tjocka skivor avblomkål i smör och gjorde ett lite annorlunda vitlökssmör. Bilden nedan är inte på Åsenfår och inte heller från Huså, utan från en av mina resor i Sörmland
När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig ochlagom söt solgul historia
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Enkla att göra, inga konstigheter alls ochkombinationenav ingredienserna blir så bra. De hittade jag i en italiensk blogg och hon som skriver i den har förstås tillgång till färska valnötter från sin egen trädgård
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.