Till rendang ska man väl egentligen servera någon typisk indonesisk sidorätt, men jag hade en gurka hemma och tyckte att det skulle passa bra med en svalkande gurksallad till den heta curryn, så jag gjorde en favorit, nämligen thailändsk gurksallad, som jag hämtat från min bloggande vän Carolines blogg
Kryddpasta5 schalottenlökar, skalade och grovt skurna 4 cm färsk ingefära, skalad och grovt skuren 5 klyfta vitlök, skalade 3-10 röda chilifrukter, i bitar (beroende på hur stark man vill ha sin curry) 3 msk neutral rapsolja
Denna smarriga indonesiska risotto brukar min kära mamma göra. Indonesisk risotto. 2016-10-31, 15. 23. Det bästa med rätten är så klart att den smakar väldigt gott, men också att den är enkel att göra och att man lagar rätten i en och samma gryta
Denna enkla men mycket goda indonesiska kikärtsgryta rörde ihop häromdagen. Vi käkade den smaskiga grytan med en klick äppelchutney (se här) och lite luftigt basmatiris smaksatt med en nypa rivet limeskal
1-1½ kg kyckling 4-5 vitlöks klyftor 1 stor gul eller röd lök 3-4 cm hackad ingefära söt soja , ketchup manis 1 flaska, (Santa Marias är på 125 ml) curry pulver ca 0
Idag blev det indonesisk biffgryta (recept från viktklubb) till lunch, riktigt gott. Indonesisk Biffgryta Spara Skriv ut Förberedning 15 Minuter Tillagningstid 20 Minuter Total tid 35 Minuter Kock. 4 Ingredienser 500 g lövbiff 1 gul lök 200 g champinjoner 2 st paprikor olika färger 2 msk rapsolja 1 dl Bambuskott 2 dl Böngroddar 2 msk Ketjap manis (Indonesisk soya) ½ Hönsbuljong tärning 2 dl vatten 2 msk Majzenamjöl 1 msk färsk ingefära salt 3 dl Basmatiris Gör så här Strimla kött, grönsaker och svamp. Rönnisch – Supersköna träningskläder Just nu 50% rabatt
Strimla köttet. Skala och hacka löken och dela svampen i kvartar. Fräs köttet i en stekpanna med smör. Ta upp köttet och stek lök och svamp i stekpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.