Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg. 100 g mörk choklad. 1. 2-3 cm i diameter. 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Forma bollar av degen och lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper (ca 18 bollar/plåt). 12-15 minuter mitt i ugnen. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg 4,5 dl vetemjöl. 100 g mörk choklad
Saffransbiscotti Ca. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och låt svalna lite
En liten saffranskaka med lingonsylt i. Tyckte det lät spännande med saffran och lingon och det smakade riktigt bra, även om jag kan tycka att det hade varit bra med lite mer saffranssmak
Choklad- och polkakola Ca. Choklad- och polkakola Ca. 100 g smör. 1 dl sirap. 1 krm salt. 1. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (min var 20x15 cm). 100 g smör. 1 dl sirap. 1 krm salt
1 dl ljummet vatten. 3 matskedar yoghurt, gärna turkisk eller grekisk med 10 % fett. 125 gram mozzarella. 125 gram hård vit ost, gärna vällagrad. 1 ägg. Låt 5-7 cm vara kvar. Khachapurin ska nu gräddas på 225 grader i 10-15 minuter, tills kanterna har fått fin gyllen färg och ostmassan har smällt. Ställ den tillbaka i ugnen 2-3 minuter så att äggvitan stelnar medan gulan fortfarande är rå. 1 dl ljummet vatten. 3 matskedar yoghurt, gärna turkisk eller grekisk med 10 % fett. 125 gram mozzarella. 125 gram hård vit ost, gärna vällagrad. 1 ägg
Receptet har jag hittat i en klassisk kokbok från 1891 som heter Science in the Kitchen and the Art of Eating Well av Pellegrino Artusi. 12 valnötter. 130 gram socker Lite mindre än 1 gram kanel. 1,4 dl vatten Skalet från en halv citron. likör 12 valnötter. 130 gram socker. 1 gram kanel. 1,4 dl vatten
Framför allt har jag fattat tyckte för nattjästa degar då jag varken behöver oroa mig över vätsketemperatur, knådning eller risken för att använda för mycket mjöl
Det här blev en rätt stor sats, så jag stoppade en form i frysen för att ta fram senare. Idag har min lilla påsktips-serie kommit till en god avslutning
10 finhackade blad ramslök (eller 1 pressad vitlöksklyfta). 1 dl majonnäs. 0,5 dl creme fraiche. 1 dl ströbröd. 1 tsk ancho chilipulver. 1 msk oregano. 1 tsk persillade. 1 tsk lökpulver. 1 msk grillkrydda. 150 g riven ost. 600-800 g högrevsfärs. 1. Jag lade burgarna på ett bakplåtspapper och stekte dem i ugn på 175 grader tills de var nästan genomstekta. Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. 10 finhackade blad ramslök (eller 1 pressad vitlöksklyfta). 1 dl majonnäs. 0,5 dl creme fraiche. 1 dl ströbröd. 1 tsk ancho chilipulver. 1 msk oregano. 1 tsk persillade. 1 tsk lökpulver. 1 msk grillkrydda. 150 g riven ost. 600-800 g högrevsfärs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.