creme fraiche eller turkisk yoghurt och bröd. Tvätta av purjolöken och strimla, skala löken och hacka. Fräs all lök tills den mjuknat och tillsätt färsen och låt bli väl fräst
Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis ochpurjolökssoppan till middag igår
) Jag kände för något varmt och gott i förra veckan så vi gjorde soppa. Skala och skär lök och potatis i tärningar och låt dem svettas i olja i en kastrull en stund utan att få färg
Crème Vichyssoise - eller Potatis ochpurjolökssoppa med saffran. De senaste månaderna har jag besökt Paris, Marseille och Grignan (i Provence) och sedan dess har jag totalt snöat in på fransk mat
Vi gör sallad emellanåt till middag och oftast blir det då kycklingsallad. Men idag kände vi för nåt nytt och jag hittade ett gammalt recept på en sallad med bl a salami och potatis
Skala potatisarna och skär i mindre bitar. Häll på vinet och låt det puttra en liten stund. Rör ner lite crème fraiche och smaka av soppan med lite muskot, salt och nymalen svartpeppar
flingsalt och nymald peppar. Bryn potatisen, purjolök och ingefära i olivolja i en kastrull. Strimla baconen i små bitar och stek knaprigt medan soppan kokar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.