Den heter Kristianopels Midsommartårta. Åsa bjöd på den i USA - vet inte om jag fick med allt, men i min var det sallad i olika varianter, jordgubbar, persikor o valnötter o en massa annat gott
Avokadoyoghurt (raw vegan). Toppa med glutenfri müsli, nötter, frön och bär. Jag har även med en variant på receptet i boken Sju steg till ett friskar jag utan gluten, mjölk och socker
Raw cheesecake är gjord på blötlagda cashewnötter som tillsammans med kokosolja bildar en gräddig och krämig vegansk “cream cheese” som håller ihop kakan
Ett sött och gott rawfoodgodis som alla gillar. Botten är gjord på dadlar som tillsammans med valnötter, kokos och lite salt får en lite karamellig smak
Raw kakao innehåller mer antioxidanter än något annat livsmedel och dessutom är det fullt med bra fetter, protein, järn, magnesium, krom, fosfor och svavel vilket gör det till ett riktigt superfood
Så jag tog med mig receptet hem så att när suget efter något gott faller på så kan jag baka dessa. Jag bara måste tipsa er om de här raw food chokladbollarna
Jag valde att göra cheesecaken med vanilj /jordgubbs och hallon smak, men det går jättebra att experimentera med smaker som till exempel blåbär, passionsfrukt eller mango
Här kan du själv välja hur sött du vill att det ska vara, smaka av med sötning tills du blir nöjd. Dekorera tårtan med chokladsås, hackad choklad och hallon
Kolla kakan med en sprovsticka när den är klar, grädda annars lite till. Tvätta citronen noga och riv citronskalet (var noggrann med att endast riva det gula), pressa sedan ur citronsaften
Smaka och justera med mer kakao eller agavesirap om det behövs. Lägg nötterna i en mixer och mixa på hög hastighet några minuter tills du får ett mjukt krämigt nötsmör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.