Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. Att slå enegen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra
Degen behöver inte knådas, bara arbetas ihop så att du kan dela den i tre bitar. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
såsenfår gärna ta lite färg, men innehållet ska inte börja stormkoka. Det finns få saker som får mig på så dåligt humör som när jag av olika skäl är tvungen att slänga mat
Ibland blir det ringar, ibland lusseform, ibland doppar jag dem i frön, ibland har jag frön i degen. 2 hg smält smör (byt gärna ut hälften mot någon olja). Mormor gör 4x10 st, men jag vill ha dem större och gör 4x8 st. 2 hg smält smör (byt gärna ut hälften mot någon olja)
publicerat i. Det är inte behagligt meninte heller vidrigt, man gör det bara. Första gången för mer än ett år sedan hade jag så ont i hals, nacke och huvud i två veckor efter behandlingen att jag tänkte, aldrig mer men det blev bara bättre så jag är nöjd
Alltså hittar man en lösning som fungerar, så slipper man blien gnällig surtant/surgubbe och gör istället något bra av det som ändå inte går att undvika
Enköksassistent med vispfunktion rekommenderas ifall man inte har något större tålamod. Och varför inte rulla dem i chokladflagor eller hackade nötter istället
Må så vara att man inte är så förtjust i mandel men det är vad det skall va. Jag klipper alltid locken med en vanlig sax, dels för att det går lättare än att skära med kniv och senblir det fina lock också
Extra fräckt tyckte herr Mårtensson det var att drycken har importerats till Kuba, att den passar att sippa på till en cigarr visste han ju redan och då är det kanske inte så konstigt att kubanerna också gillar de mörka dropparna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.