Det härliga receptet kommer från boken Sommar på burk av Åsa Swanberg Läs också. Rårörd rabarbersaft. Så gör du ljuvligaste sommardrycken Rabarbersylt med kardemumma Ingredienser Rabarbersylt med kardemumma 1/2 kg rabarber saft av 1 citron 6 dl socker 1 msk kardemummakärnor Gör så här Ansa och skölj rabarbern
Om du har 500 g rabarber multiplicerar du med 0,6 och ska således tillsätta 300 g socker. RABARBERPAJER I ALL ära, men attans så gott det blir med sylt kokad på rabarber
Det är många som skriver till mig och undrar om det faktiskt stämmer att det ska vara en halv deciliter bakpulver i det här receptet, som det står i boken, men det är alltså ett tryckfel
Sommarens första skörd av sylt. men absolut inte den sista. Jag älskar att ta hand om trädgårdens frukt och bär och fylla matkällaren med sylt och marmelad till vinterhalvårets mörka månader
Mina burkar har jag delat med mig till några få utvalda som jag vet gillar ost och kex, och min syster Malin ska få en så fort som vi ses…den ligger här och drar till sig smak så länge
eller vad man ska kalla det. Gott och användbart till allt möjligt. Själv ska jag ha den till glass men mer om det återkommer jag till lite senare idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.