Låt småputtra under lock, på låg värme i 3-4 timmar för att utveckla alla smaker. Fräs pancettan försiktigt i lite olivolja, bara tills fettet precis börjar smälta
Finhacka under tiden bacon och lever och blanda ner i grytan med soffritton när den är klar. I min jakt på den perfekta köttfärssåsen plockade jag återigen fram The Italian Cookery Course, och testade Ragù allaBolognese
Blanda de båda färserna med baconkuber, lök, selleri, morot i en skål. 200g fläskfärs200g nötfärs1,5 dl bacontärningar (pancetta)smör1 lök1 morot1 ben selleri3dl köttbuljong (ev vegetarisk buljong)tomat sås/passerade tomater/hela tomater på burkmjölk (kan uteslutas om vegan. 1,5 dl bacontärningar
Sen smälter man smöret i en stor gryta eller kastrull och tillsätter baconet och bryner. Jag har fått in ett par härliga recept på ragù allabolognese till bloggen i samband med köttfärssåsutmaningen som passar utmärkt som gästbloggar
Smaksätt ragun med salt, peppar och citronskal. Koka ragun sakta 2-3 timmar under lock. Riktigt god gryta som kan serveras till pasta, eller till potatis som jag föredrar
Alla mammor gör på sitt vis och här kommer en ragù på Sandbergs vis. Förslag är att börja med lite antipasti, sedan äter man pasta med lite av tomatsåsen från ragùn, och sedan huvudrätten, Ragù alla Napoletana
Ingredienser Portioner. 6 ca 500 g högrev 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 morot 1 palsternacka 3 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 2 lagerblad ca 400 g krossade tomater 5 dl vatten 3 msk kalvfond 1 citron salt och svartpeppar 6 port spaghetti Till servering buffelmozzarella grovhackad persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Gnocchi alla sorrentina. Condividi. Gnocchi alla sorrentina. Mettere un filo d’olio in una pentola abbastanza capiente, aggiungere il trito di verdure con la pancetta e lasciare rosolare a fiamma dolce per qualche minuto
Servera idag med lite spaghetti med olivolja, svartpeppar och parmesanost samt en enkel sallad till. Eller så kan man låta en RaguBolognese sakta koka ihop under en timmes tid
Spaghetti alla Carbonara – spaghetti med sås av fläsk, lök, parmesan, grädde och gröna ärtor. Spaghetti Carbonara har för mig alltid varit knaperstekt fläsk alternativt bacon i lite grädde med mjukstekt lök, riven parmesan och gröna små ärtor och sedan toppat med en rå äggula och ett par varv på pepparkvarnen
Det var mycket intressant att Spaghetti allaBolognese är typisk husmanskost i Sverige, vilket naturligtvis är ursprungligen infördes från Italien, dock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.