Servera medraggmunkarna och lingonsylt. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
Ingredienser Portioner. 4 Raggmunk 2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 2 ägg 1/2 tsk salt 900 g fast potatis 2 msk smör eller margarin 3 morötter 400 g skivat rimmat bogfläsk 1 tsk smör eller margarin Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Vispa samman mjölet med hälften av mjölken i en bunke till en slät smet. Skala och riv potatisen i långa tag på ett rivjärn eller i matberedaren med fina rivskivan monterad
Frasiga raggmunkar som serveras med stekt fläsk och lingonsylt, så gott. RAGGMUNKAR. För er som inte är helt hundra på vad raggmunkar är, så är det råriven potatis blandad med pannkakssmet som sedan steks frasiga i en stekpanna och serveras med stekt fläsk och lingonsylt
Stek raggmunkar av smeten i mycket smör på medelvärme tills potatisen är klar. Glöm inte att matsortera skal från ägg, potatis och lök för en mer hållbar matlagning, och njut av dina goda raggmunkar
Servera raggmunkarnamed stekt fläsk eller bacon och lingonsylt. Stella har tjatat om att hon älskar raggmunkar, så därför testade jag att göra såna till hennes stora förtjusning
Ingredienser Portioner. 4 2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 3 ägg 1/2 tsk salt 375 g skivat stekfläsk 900 g fast potatis 2 msk smör eller margarin 3 morötter Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.