I går kom jag äntligen till skott med min rabarbermarmeladoch den blev himelskt god. Jag tror att vi ska köpa hem några goda ostar till helgen och äta dem med vår egenkokade marmelad
Förra årets krusbärsmarmelad blev en fullträff så kanske en rabarbermarmelad vore något. den med hallon och knäckigt täcke men även min gamla klassiker medvaniljcrumbleoch vit choklad
Ta marmeladen ifrån plattan och tillsätt atamon. 2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka. Tillsätt syltsocker och låt koka 3-5 minuter till. 5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade). 1 vaniljstång
Tvätta apelsinerna, dela i halvor och pressa ur saften. Hacka skal och fruktkött i matberedare. 1vaniljstång, delad och urskrapad. Blanda saft, frukt, vaniljoch ingefära med vatten i en gryta och låt alltsammans koka under lock i 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.