Här är det senaste receptet jag hittade som jag ville prova, med några modifieringar. Varje gång jag gör vaniljkräm eller vaniljsås så börjar jag leta efter ett nytt recept att prova
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas
Späd med mjölk om den känns för tjock när du ska använda den. Sila sedan vaniljkrämen ner i en skål och lägg gladpack direkt på ytan för att undvika att det bildas skinn
En underbar vaniljkräm som passar utmärkt till olika bakverk. Jag brukar använda den till att fylla mina eclair eller så brukar jag ha den som tårtfyllning
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljkornen och tillsätt med stjälkarna. Vaniljkräm är riktigt smarrigt att ha i tårtor, speciellt hemlagad
Att koka sin egen vaniljkräm låter mer avancerat än vad det egentligen är. Lägg ner vaniljen och stången i kastrullen och koka upp under omrörning tills vaniljkrämen tjocknar
Många gånger har jag gjort vaniljkräm, men jag har aldrig varit sådär riktigt nöjd med den. Och inte gjorde jag den endast på mjölk, jag lyxar till det med grädde i detta recept
Rabarberkompott – se gårdagens recept. Du kan såklart koka ihop en kompott just till det här med, men det är verkligen en perfekt dessert när man ändå redan gjort det mesta av jobbet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.