Servera omgående med vaniljglass ochrostad vit choklad. Karamellisera strösockret i en stekpanna på medelvärme tills det blivit gyllene, häll på champagnen, lägg i vaniljstång och märg
Får väl göra mer spenat- och ricottapasta om jag inte kommer på något annat kul att göra med den. Rosta mandelspånen i torr panna tills de doftar och är gyllene
Lägg dem i en gryta och täck med vatten. Det blir en ganska trevlig kombination när beskan från mangolden möter sötman från aprikosernaoch syrligheten från dressingen
Men när jag nu väl äter kött - då vill jag att det ska vara så smakfullt som möjligt, och aldrig, aldrig, aldrig mer än medium stekt - hellre mer mot rare
Att knåda, tålmodigt vänta, lukta och till sist även få smaka på något som man lagt ner både kärlek och tid på gör det hela bra mycket roligare än att bara rycka med sig en påse bröd från hyllan i affären
En klassisk fyllning till briwat är kyckling ochrostadmandeloch massor med kryddor och örter. Är festen utomhus är det ett extra plus som maträtterna inte kräver bestick så att man dels slipper massa engångsartiklar som skräpar runt men också att vinden snor med sig både det ena och det andra
Mosa mögelost och blanda med Philadelphiaost och bred krämen över laxen (jag brer på ostkrämen och strör över mandeln efter att laxen stått i ugnen en stund, det blir inte lika rinnigt då)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.