8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
400 g ankbröst. 1400 g ankbröst skivad chutney 300 g mangokött eller kakaofruktkött, hackat 1 st vitlöksklyfta hackad 1 tsk salt 0. 1Servera krämen rumstempererad tillsammans med grönsallad och det skivade köttet
Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten. Igår hade vi lilljulafton med min mamma som inte kommer kunna följa med oss ner till Skåne där vi kommer fira jul
Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Vi lyckades perfekt medankbrösten. Ankbrösten. Red av med Maizena och krydda med salt och peppar. Om du har ankbröstfiléer gör på samma sätt med att snitta fettkanten
Vänta med att skära till rullarna tills dess. Kakornas kaka – Annas pudrade citronrutorHåkan Larssons bästa vintips Ett vitt vin med frisk syra men också lite kraft smakar bra
Rökt och pepparrot harmonierar fint med varann. Hjärtat är en väldigt mör och god bit på renen, det här rökta köpte jag på Jamtli’s Julmarknad av Fjällgrens Vilt i Mittådalen
Efter en lång och intensiv helg och massor med besök av råttköpare och punkter i almanackan som bockats av rundade vi av kvällen igår med dessa goda tacorullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.