Rödbetsbröd med chèvre & rosmarin – focaccialiknande rosa bröd fyllt med rivna färska rödbetor gratinerat med fransk getost samt strösslat med färsk rosmarin och flingsalt
Ett lite festligare bröd som passar perfekt till en god soppa eller en fräsch sallad. Bröder blir lätta rosa i och med rödbetan och om du ej vill bli röd om händerna tänk på att använda handskar
Den jordiga karaktären från rödbetor ger detta färgstarka brödet det där lilla extra. Den röda färgen ger även brödet den visuella wow-faktorn vid servering
Tillsammans med rödbetorna fick jag recept på Rödbetsbröd som jag bestämde mig för att prova. Rödbetsbröd fyllt med oliver och fetaost2 st5 dl vatten50 g jäst2 msk olivolja1 tsk saltca 3 dl finriven rödbeta14-15 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjölca 1 dl svarta oliver, urkärnade200 g fetaostVärm vattnet till 37 °
Rödbetsbröd. . God morgon. Jag och Bibbi har spenderat morgonen med alldeles för tidig stund i soffan. Det är aldrig ett gott tecken för dagens ork när barnprogrammen inte har börjat ännu
Rödbetsbröd är inget jag vanligtvis brukar baka men jag tänkte att det kunde vara roligt att slå två flugor i en smäll och baka ett lite annorlunda och spännande bröd samtidigt som jag fick en möjlighet att göra över med lite av rödbetsskörden
Vi har mumsat rödbetsbröd i ett par veckor nu och vi gillar det lika mycket fortfarande. Rödbetsbrödet håller sig saftigt länge, men frys gärna in om du bakar mycket på en gång
Vi smaksatte en stek med lakritspulver och Ankis syrra bjöd på ett recept på rödbetsbröd. Då är det åter dags för jubileum här i vårt kök, det fjärde i raden
I originalreceptet används lantbröd, men jag använde ett delikat hembakat rödbetsbröd istället. 8 - 10 rejäla skivor lantbröd eller rödbetsbröd (se recept här eller här). 8 - 10 rejäla skivor lantbröd eller rödbetsbröd (se recept här eller här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.