Ett riktigt gott ta-ett-glas-vitt-i solnedgången. Jag hade också fått tag på ett par vita viner på min favoritdruva SauvignonBlanc, för att prova till gösmiddagen
Laxfärsbiffarna var väldigt goda - Arvid påstod att de hade för mycket dill. Vinerna vi drack till var sydafrikanska Zonnebloem Sauvignonblanc 2011, nr 2020, 72 kr, som hade den typiska friska och lättgillade sauvignonkaraktären av krusbär och nässlor, ochösterrikiska Leth Grüner Veltliner 2010, nr 4200, 75 kr, med toner av päron, citrus och en lite lätt kryddighet
Brödet kallas "grand blanc" och är perfekt att baka under en dag när man vill ha tid med annat också - i mitt fall hann jag både njuta av det vackra marsvädret, tremilen i Lahtis och förbereda middagen
Har ni sett den underbara tv-serien En hungrig fransman. Det är ett matlagningsprogram där kocken Raymond Blanc, en matälskande fransman som emigrerat till England, reser tillbaka till sitt kära fosterland
Beurre Blanc, eller smörsås, är en god och enkel sås som kan serveras med fisk eller grönsaker. Beurre Blanc kan även användas för att pochera fisk eller skaldjur (ex
Se dock till att sista lagret blir enbart med pastaplattor och cremefraiche-röran. till 6-8 portioner. 2-3 vitlöksklyftor, fint hackade. 100-150 g parmesanost. Lägg i grönsakerna och stek tills de mjuknar och får lite färg, ca 5-10 minuter, rör om då och då under tiden. Ställ in formen mitt i ugnen på 200 grader, först 30 minuter med folie sen ca 10-20 minuter utan – lite beroende på vad du har för lasagneplattor. Coast Ridge Cabernet Sauvignon Merlot (nr 6289). Serveras vid cirka 18°C till rätter av lamm- eller nötkött. till 6-8 portioner 2 skivor bacon (ett par skivor till skadar inte). 2-3 vitlöksklyftor, fint hackade. 100-150 g parmesanost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.