Det här blir otroligt luftiga och mjuka bullar, som är fantastiskt goda nybakade. Jag gillar russin i bröd men det går bra att utesluta russinen om man inte gillar det
Älskar att äta dessa kalljästa bullar nygräddade till frukost. Och efter en natts jäsning i kylskåpet älskar jag att köra ner fingrarna i den härligt kalla och elastiska degen när jag ska baka ut dem
Två nya recept har jag rört ihop och resultatet var mycket tillfredställande, perfekta frukostfrallor och rågrussinbullar för sportlovets fika i de så kallade snöhögarna som ska finnas när norra norrlandskusten har sportlov i vecka tio
Frysen behövdes fyllas på med bröd, först ut blev dessa enkla rågrussinbullar. 35 g smör3 dl mjölk1/2 dl mörk sirap1 tsk salt1 tsk brödkryddor50 g jäst1 dl russin8 dl rågsikt Smält smör, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddorSmula jästen i en bunke och häll över degvätskanRör ner russin och rågsikt (jag anvnder elvispens degkrokar) till en smidig degJäs degen till dubbel storlek ca 45 minuterSätt ugnen på 225 graderDela degen i 12 bitar på bakbordet, doppa i rågsiktLägg på plåt och jäs under bakduk i ca 30 minuterGrädda bullarna i mitten av ugnen cirka 10 minuter Recept från a piece of cake, leila lindholm 35 g smör
Nu blev det Leilas Rågrussinbullar. Jag har ju som sagt en del mjöl av vitt skilda slag efter det att min väninna flyttade till Kenya och lämpade av sitt skafferi här
Det blev underbara rågrussinbullar. Rågrussinbullar, 12 st 35 g smör 3 dl mjölk 1/2 dl mörk sirap [. Inspirerad av gårdagens bakning av äppelkaka bestämde jag mig hastigt och lustigt för att baka matbröd också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.