Krydda med salt och vitpeppar. Bryn köttet på hög värme i en stekpanna med smör. Lägg därefter köttet i en ugnssäker form och stick in en stektermometer där köttet är som tjockast
Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Smaka av med salt och peppar. Vi har dekorerat med blad från kärleksört som trivs bra i vår trädgård. Lägg plastfilm på en skärbräda och lägg ut den skivade laxen omlott till ett ark
Låt såsen sjuda lite och smaka sedan av med salt och peppar. Red av med vetemjöl eller maizena. Salta och peppra köttet och bryn det runtom i smör på hög värme
Brukar servera hasselbackspotatis till ugnsstekt rostbiff, men det har blivit hasselbackspotatis en hel del i höst/vinter så det fick bli dillrostad potatis denna gång
öser, vrider och vänder på rostbiffen medan den långsamt svalnar. Det är vad det är att salta och peppra en rostbiff, trycka in en stektermometer i den, slänga in en den i ugnen på låg värme och lämna den att sköta sig själv i ett par timmar
Mosa potatis och pals-ternacka lite slarvigt med en ballongvisp. Blanda gelatinet med lite av moset. Blanda moset med philadelphiaost, crème fraiche, pepparrot, dill och limesaft
Låt svalna och mixa sedan allt i en mixer med äggula och vinäger och kummin. Skala lök och vitlök. Tillsätt oljan droppvis under mixning och smaka av med salt
Rostbiffen helstektes långsamt i ugnen och serverades sedan med en varm sallad och fikon. Med en rätt så tom plånbok (som jag längtar till lönen på måndag) gick jag förbi affären på vägen hem för att hitta något gott till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.