Nu har det kommit en nyttigare variant på det klassiska brödet, Hönö Råg med råg och fullkorn. Hönö Råg är ett portionsbröd och formad som en kvadrat i lagom storlek
siktat rågmjöl (det går även bra med rågsikt eller fint rågmjöl. stenmalet rågmjöl. dag 1. Blanda alla ingredienser i en degbunke och kör på låg hastighet i cirka 6 minuter
Grovt rågmjöl. Skållning. Mät upp mjölet i en bunke och häll det kokandevattnet över • Rör ihop till en deg och täck bunken med plast• Låt stå i minst 6 timmar
Häll då i rågmjölet och rör om konstant till mjölet blivit ljusbrunt och doftar gott. Sprid ut det mesta av lin/råg blandningen över och kavla lätt på så den fäster
Recept. Simon Pössl. sön, 2013-06-16 09. 16. 10min. (0). Mät upp alla ingredienser i en bunke kör med el vispen häll lite matfett i en stek panna rör i smeten lite då och då
Råger heter han och är en riktigt sur en. 180 g vetesurdeg (fast jag tog råg). 50 g fint rågmjöl. 180 g vetesurdeg (fast jag tog råg). 50 g fint rågmjöl
Tillsätt sedan rågmjöl och vetemjöl som du tillsätter lite i taget. 6g jäst (ungefär 6 st ärtstora bitar) 6 dl kallt vatten 1 skalad och riven morot 1 msk honung 3 tsk salt 1 msk olivolja 2 dl fint rågmjöl Ca 12-13 dl vetemjöl Gör så här. 2 dl fint rågmjöl
Tillsätt rågsikten, morötterna och oljan och rör till en slät smet. 4 dl rågsikt. 4 dl rågsikt. Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen
Resultatet blev ett härligt saftigt bröd med god smak av råg och havre. Ingredienser6 dl vatten15 gram jäst (färsk)5 dl havregryn4 dl rågmjöl4 dl vetemjöl1 msk örtsaltPå kvällenBlanda ut jästen i kallt vatten. 4 dl rågmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.