Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär moroten i tändsticksstrimlor. Riv vitlöken. Skala räkorna. Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett, ca 3 minuter
12 msk tomatpuré. 12 msk konjak. 12 dl vitt vin, torrt. 12 dl vispgrädde. 1400 g räkor med skal 60 g gul lök 0,5 morot 40 g rotselleri 2 msk tomatpuré 2 msk konjak 2 dl vitt vin, torrt 5 dl vatten eller fiskbuljong 2 dl vispgrädde tabasco, att smaka av med matolja smör salt
2 st morötter. 2-3 dl creme fraiche. ca 200g kräftskärtar eller räkor. Serveras förslagsvis ihop med vitlöksbröd 2 st morötter. 2-3 dl creme fraiche. ca 200g kräftskärtar eller räkor
com Camillas räksoppa till 5 portioner 4 stora morötter 1/2 gul lök 1 msk smör 1 liter vatten 2 fiskbuljongtärningar 200 g räkost 2 dl creme fraiche 1/2 msk djupfryst dill salt, vitpeppar och cayennepeppar redning (mjöl + vatten) Garnering. Handskalade räkor (vi hade ca 1/2 kg oskalade, men räkor är gott så ha gärna mer. 1/2 gul lök. 2 fiskbuljongtärningar. 200 g räkost. 2 dl creme fraiche. 1/2 msk djupfryst dill
Idag får du ett enkelt recept på hur du kokar en fantastiskt god räksoppa. Testa att imponera på familj och vänner med en hemkokt räksoppa till helgen, är övertygad att du kommer att få mycket beröm för din kokkonst
Räksoppa och olivstekta vitlöksbröd, kan det vara något. Räksoppan är gjord på mjukost och med morötter, vitlök och massa räkor blir en så matig, smakrik soppa som du inte kommer få nog av
Till förrätt gjorde hon en mycket god räksoppa med kokosmjölk. Räksoppa med lime6 port1 kg räkor med skal, färska eller frysta, tinade1 gul lök3 vitlöksklyftorrapsolja att steka i5 dl vatten400 ml kokosmjölk, extra krämig1 tsk ingefära, finriven färskkajennpeppar1 tsk limeskal, finrivet1 msk limesaft, färskpressad1. 2
4 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 125 g salladslök 2 msk rapsolja 3/4 tsk chilipeppar chipotle style eller 1 aji de mirasol (för 4 portioner) 3/4 tsk chilipeppar chipotle style eller 1 aji especial (för 4 portioner) 1 msk tomatpuré 3 msk koncentrerad fiskfond + 1 msk koncentrerad skaldjursfond + 1 l vatten eller 1 l Charlys fiskfond (sök receptet 2 dl vispgrädde 2 tsk torkad oregano 2 dl frysta, tinade gröna ärter 200 g skalade räkor 4 pocherade eller löskokta ägg salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
1/2 kg frysta räkor med skal. 1/2 kruka persilja (eller motsvarande mängd frusen persilja). 2 msk tomatpuré. 2 msk vetemjöl. 2 dl matlagningsvin. 2 dl vispgrädde. Hetta upp en klick smör i en kastrull och fräs lök, morot och persilja i ca 2 minuter utan att det tar färg. Koka i 2 minuter, passa noga så att det inte kokar över. 1/2 kg frysta räkor med skal. 1/2 kruka persilja (eller motsvarande mängd frusen persilja). 1 buljongtärning 2 msk tomatpuré. 2 msk vetemjöl. 2 dl matlagningsvin. 2 dl vispgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.