Quinoasallad med papaya och chilistekt hallomi
Mias mat- och bakblogg hos Kurera
Mias mat- och bakblogg hos Kurera
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4000 meters höjd i Anderna- Sydamerika, och kallas även mjölmolla. Man äter växtens frön, som är väldigt nyttiga och innehåller högvärdigt protein. faktiskt är det den växt som är rikast på protein. Quinoa är naturligt fri från gluten och väldigt lättsmält för magen. Gott istället för ris, pasta eller coscos som exempel. Jag brukar göra en sallad på quinoa, för den smakar egentligen inte så mycket, och jag kokar den då i örtbuljong för att få lite smak. Quinoa innehåller saponiner-bitterämnen så därför är det bra att skölja grundligt i vatten innan man kokar den annnars kan den smaka väldigt bittert.
  • 2 portioner
  • 2 dl quinoa, ekologiskt
  • 4 dl vatten
  • 1 örtbuljongtärning
  • 1/2 papayafrukt
  • 1/2 näve färsk mynta, hackad
  • 1 avocado
  • 150 g bönor
  • 250 g hallomiost, skuren i mindre bitar
  • 1/2 chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk röd balsamvinäger
  • 1 tsk agavesirap
  • 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 1/2 citron, rivet skal av
  • 1/2 tsk agavesirap
  • örtsalt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.