Övrigt ⁄ Recept ⁄ SoppaPurjolökssoppamed potatis, extra god med bacon. Om man vill kan man också behålla bitarna och låta bli att mixa sin purjolökssoppa
Potatis- och purjolökssoppa är ju en gammal fransk klassiker, men i just den här tappningen med kantarellfond har i vart fall jag aldrig tänkt på att göra den
Rör om på nytt och täck gräddytan med en flerdubbelt vikt och urkramad fuktig tygservett somså småningom suger upp vattnet ur grädden, vilken tjocknar till smetana
"Det smakar som grädde, fast tjockare liksom", blev slutomdömet när vi satte tänderna i varsin kladdkakemuffins med en klick hårdvispad smetana på toppen
Servera den med ett gott bröd och saker är biff. Servera med ett gott bröd. Lyxig potatis och purjolökssoppa till 2 personer. Lyxig potatis och purjolökssoppa till 2 personer
Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis och purjolökssoppan till middag igår
I med purjo och låt den värmas lite innan du häller på buljong och grädde. Smaka av med salt, peppar och kanske lite cayennepeppar för att få upp hettan en aning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.