Kör mjöl, socker, smör och salt till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt en äggula i taget med matberedaren igång, degen ska gå ihoptill en boll med fast och torr konsistens, ungefär som leklera
Så här i oktober tycker jag att det är extra roligt att baka med pumpa. Ett bakverk med pumpa som jag gjorde under helgen är denna pumpapaj (jag använder butternutpumpa)
Och tänka sig, jag har ett bakverk med alla dessa ingredienser - en hälsosam pumpapaj. Nu tror jag att hösten är här på riktigt och det verkar ha skett ett rejält temperaturdropp
Pumpapajen fungerar utmärkt att göra dagen före och förvara i kyl tills det är dags för servering. Om mindre än en vecka är det Thanksgiving och jag sitter här och funderar över vad det egentligenfinns att vara tacksam för i vår värld
Lägg samtligaingrediensertill pajdegen i en mixer och mixaihoptill en fin deg. Skär pumpan till purén imindrebitar och koka tills den är helt genommjuk
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihoptill en deg. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen
För att dela med oss av pajerna och givetvis för att få andra personers åsikter så bjöd jag hem min bror och hans sambo för provsmakning av just denna pumpapaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.