Hjorten har hängt och lufttorkat i ungefär 2 månader. Lagom sälta. Fast konsistens utan att vara torr. Kryddorna smakar lite vilda och inte avslipade som när man har lufttorkar längre
Jag fick skynda mig att ta några kort på kakorna, för som ni kan se blev dom väldigt populära. Jag var lite rädd att de skulle bli för söta i smaken eftersom jag gjorde dom så stora, men de blev alldeles lagom
Det går hett till i vårt kök just nu, är det inte heta kladdkakor så är det heta salsor. ) Och vi ska inte vara mildare idag, nej då för nu är det dags för en spicy färskkorv att göra entré
Jag läser mycket Amerikanska bloggar och matmagasin för att få inspiration och för ganska länge sen, säkert ett halvår sedan, snubblade jag på en tårta från blogglänken ovan som jag kände att jag bara måste prova mig på att baka
Tårta med hallon, choklad och nötkrämsfyllning. Hej. Jag har fått en beställning på en tårta till den 28 november och har fått fria händer men den ska passa till en tjej som fyller 40 år och gillar rosa," blingbling" och choklad så jag bakade denna provtårta och så fick syrran ta med den till sitt jobb och till mina före detta arbetskamrater för provsmakning
Idag testade jag det berömda ”slow-cook”-varianten – ”pulled beef”. I morse tog jag ut en entrecôte-bit på cirka 1 kilo och la i en liten gjutjärnsgryta
Ibland är det gott med ett riktigt grovt bröd med tuggmotstånd i. Detta är ett sådant bröd. Rågkross och linfrö bidrar till den grova känslan och för att få lite mer smak är brödet kryddat med kummin och fänkål
I helgen skapades salsiccia. Jag har varit på gång länge men aldrig riktigt kommit till skott. Egentligen har det nog bara hängt på att jag varit för lat för att krångla fram köttkvarnen ur mina föräldrars förråd
Inspirationen till denna skapelse kommer från ett blogginlägg av Silverkocken , en man vars produktivitet och kreativitet i köket aldrig upphör att fascinera mig
Dessa Vaniljrutor har jag hört så mycket om nu så jag var bara tvungen att baka dem själv. Och jag förstår nu varför alla pratar så lyriskt om dom, de är magiskt GODA
Hej söndag. Det har varit ett par intensiva dagar efter programmet Halv åtta hos mig. Igår samlades deltagarna igen och hade provsmakning av våra menyer på Bildepån tillsammans med flera andra utställare och 500 besökare
Har testat ett par olika nyttiga chokladbolls varianter men inte tyckte att några har varit så där fantastiska, kan kanske bero på att mannen har varit inblandad och ska alltid hälla i sitt proteinpulver, inte min favorit om man säger så
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.