Koka i ca 30 minuter, lägg sen ner potatisen i små bitar och koka i ytterliggare 15 minuter. Fick ett tips av min föredetta granne Torsten när jag var där och hälsade på
Hej allihopa. Jag lever. Jag nästan skäms över vad lite jag har skrivit den här senaste månaden och de ser vi även på vad lite jag har bakat denna månad men jag har helt enkelt inte haft tid
Jag har egentligen redan gjort Saras fisksoppa en gång sen jag började med det här projektet, men det var innan bloggens tid, och med en annan sorts fisk
Inte nog med att jag har tvingat mig själv att prova surströmming, nu hamnade paltbrödet på menyn. Och jag som inte ens har gjort iordning varken svartsoppa, gås, eller ålagille
1 påse tacokryddaca 500g köttfärs1 purjolök2 dl creme fraise200g philadelphiaostca 2 dl riven ostnachochipsStek köttfärsen och blanda i tacokryddan. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter. ca 500g köttfärs
Vi börjar med att köra den i ca 10-15 minuter på 225° för att ge svålen lite yta, därefter sänker vi temperaturen till 90° och låter den tillagas under ca 6-8 timmar. Kring fläsket petade vi ned 5 små grovskurna morötter, 1 stor grovskuren palsternacka, 5 delade schalottenlökar och några hela vitlöksklyftor samt lite vitt vin (ca 1 dl). In med allt i ugnen på 225° i ca 15 minuter, därefter lite mer vin (ca 1 dl) och en näve färsk salvia. ca 10-15 minuter p. 5 små grovskurna. 5 delade schalottenlökar
För er som inte vet så äter jag mejerifri LCHF (med undantag för smör) i mars och oktober. Sen är det ju bröstcancer i fokus i oktober och då det är något som jag själv har genetisk risk för har jag valt just oktober
Som det står i rubriken - en hel dags projekt, men klart värt mödan. 0,75 dl koncentrerad jordgubbssaft. 1,25 dl vatten. 50 g mandelspån. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker minst 5 minuter så att blandningen blir riktigt ljus och pösig. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Lägg gelatinbladen i blöt 5 min i vatten som täcker. Blanda koncentrerad saft och 4/5 av vattnet. 0,75 dl koncentrerad jordgubbssaft. 1,25 dl vatten. 50 g mandelspån
Hittade någon konstig sorts fisk i frysdisken på Coop. Blev sen upplyst av min inte bara korv älskande, utan även akvarifisk-älskande kärlek, att pangasius fisken är just det också, en akvariefisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.