I eftermiddag har jag gått en långrunda med Tyra. Det gör jag bäst promenerandes med hund sällskap. nå ja, jag har fått reumatisk värk och kämpar på med att prova ut fungerande medicin och vänja mig vid en ny livsstil
lite matfett till att smöra formen med. Jag läser ganska många amerikanska matbloggar och har märkt att gratinerat potatismos verkar vara ett ganska vanligt tillbehör där borta
Mosa den, gärna med el-visp. Rör i äggulorna och smaka av med salt och peppar. Fördela potatismoset i 4 smorda eldfasta formar och gratinera moset mitt i ugnen tills det har fått lite färg
Börja med att salta vattnet. Mosa potatisen med en elvisp. Smaka av moset med salt och riven muskot nöt. Koka potatisen mjuk, ca 20 minuter, gärna under lock
Häll av kokvattnet och mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp. Blanda den varma Milda/mjölkblandningen med potatisen och vispa kraftigt med elvispen en kort stund så att moset får en luftig konsistens
Fyll dem medpotatismos. Pressa potatisen och vispa med elvisp och tillsätt äggula, smör och grädde. Chevrégratinerat potatismos i filodeg passar såväl till fest som till vardags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.