mixa samman med kexen till en smulig massa. I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka
8 200 g kalvfärs 400 g blandfärs 4 msk olivolja 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 1/2 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 4 burkar hela tomater (à ca 400 g) 1 färsk rosmarinkvist 5 lagerblad salt Till servering pasta (t ex rigatoni eller spaghetti) parmesanost olivolja svartpeppar Lägg till i inköpslistan
) Denna gång med stekta aubergine, champinjoner, min favvo babyspenat och halloumiost ovanpå. Var sparsam med saltet, eftersom halloumiosten är rätt salt
Servera allt, gärna tillsammansmed lite romansallad och extra oliver. Men en härlig heldag på Rågsäcken med bad i Mälaren och sveda och värk efter att ha glömt solkrämen under förmiddagen resulterade i en god vegetarisk middag
Gör gärna potatisgratängerna först och täck med folie. Häll i grädde i varje form, fyll dock inte ända upp till formens kant med grädde för det kommer att bubbla i formarna när de står på grillen sedan
Så här på våren är det många studentkalas och bröllop men även dop och andra kalas så tänkte tipsa om en fantastisk glutenfri pinocchiotårta, den räcker tillmånga på så vis kanske det räcker med en tårta trota gluten-och laktosintoleranta på bjudningen, detta verkligen en given klassiker som passar stora som små gäster
Dom kanske får följa med på fjällsemester förresten för det blev en rejäl burk i frysen. Jag vet inte vad jag tänkte på riktigt när jag gjorde dubbel sats av pizzadegen igår när vi bara var tre till middag
Varva dem med salt, peppar och rosmarin i en smord ugnssäker form. Sätt ugnen på 225°. Skala potatisen. Dela auberginen på längden och skölj under kallt vatten för att få bort det beska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.