10 minuter
Ta ut, vänd och kör 10 minuter på andra sidan. Skivorna ska bli mjuka i mitten, gyllene och knapriga i kanterna. Om de skärs riktigt tunna blir de krispiga ända in i mitten.
Till den så blev det en klassiskt smörstekt toast med lite löjrom, creme fraiche och lök. Och under tiden soppan är på väg att bli klar så steker du några toaster i smör och kryddar dem med lite havssalt
Generöst medlöjrom, finfina dillkvistar och färskt mald svartpeppar. Då så, blir lite billigare så förstås om man kan ta bort löjrommen när man äter råraka med barnen
Grön ärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche ochlöjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
4 Våfflor 75 g smör 1 dl mjölk 1 dl bovetemjöl 1 dl vetemjöl 1 ägg 1/2 tsk bakpulver 1 krm salt 1 dl kallt vatten Topping 1 rödlök 2 dl crème fraiche 80 g löjrom nymalen svartpeppar dillvippor Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Klicka sedan på mandelpotatismoset, crème fraîche, löjromoch garnera med rödlök och gräslök. Mosa potatisarna fint med en gaffel och tillsätt lite smör
Blinier eller Blini som det också kallas är liten boveteplättar som gärna här i Sverige serveras tillsammans medlöjrom, hackad rödlök och lite uppvispad Crème fraîche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.