Potatis- & purjolökssoppa toppad med bacon
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st potatisar,medelstora
  • 11 st purjolök, stor
  • 11 st gul lök
  • 10,5 l grönsaks eller hönsbuljong
  • 12 dl grädde
  • 10,5 pkt bacon
  • 11 nypa salt
  • 11 nypa vitpeppar
  • 11 klyfta vitlök
  • 1 Pumpakärnor efter smak
  • 11 knippe gräslök
  • 14 st potatisar,medelstora 1 st purjolök, stor 1 st gul lök 0,5 l grönsaks eller hönsbuljong 2 dl grädde 0,5 pkt bacon 1 nypa salt 1 nypa vitpeppar 1 klyfta vitlök Pumpakärnor efter smak 1 knippe gräslökHetta upp vattenbadet med hjälp av cirkulation till 85 grader. Skär potatisen i små bitar. Ta de vita bitarna på purjolöken, hacka dem fint. Skala och finhacka vitlöken. Skala och finhacka den gula löken. Blanda potatis, purjo-, gul och vitlök, grönsaksbuljong i en vakuum-påse tillsammans med 4 teskedar smör. Komplettera med ett lagerblad. Du behöver inte vakuum köra påsen, det räcker med att du har den öppen men fäster den med två klämmor på sidan av sous-vide- behållaren. Låt det tillagas i Sous-viden 90 minuter. Vid omedelbar servering:
  •  
  • Ta upp påsen, öppna den och häll över innehållet i en mixer. Ta bort lagerbladet. Tillsätt grädden. Toppa soppan med klippt gräslök. Vid senare servering

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.