Börja med att göra strösslet. Ta några polkagrisar (eller en halv stång) och lägg i en plastpåse. Använd en kavel för att banka sönder dem till ett strössel
Choklad- och polkakola Ca. Choklad- och polkakola Ca. . Här kommer julgodis nummer 5. Det är samma recept som på chokladkolan som jag bloggat om tidigare, med skillnaden att den här är strösslad med krossade polkagrisar
Polkakola Byt ut kakaon i grundreceptet mot 1 msk vaniljsocker Byt ut ingefäran mot 1 påse polkagrisar som du krossar/hackar ner Några droppar pepparmintsolja Röd karamellfärg Polagrisarna och pepparmintsoljan/karamellfärgen tillsatte jag precis innan jag skulle hälla upp smeten i formen
Skulle bli polkakola men konsistensen påminde mer om fudge. Gott var det iaf. ca 60 st100g smör2 dl grädde3 dl socker1 msk vaniljsocker1 dl sirapca ½ dl fint krossade polkagrisarSmält smöret i en kastrull, tillsätt övriga ingredienser förutom polkafrisarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.