RoyalIcing (det låter snyggare än Kristyr)4 dl florsocker1 äggvita2 krm ättiksprit Tillsätt alla ingredienser i en bunke och vispa ordentligt. 2 krm ättiksprit Tillsätt alla ingredienser i en bunke och vispa ordentligt
200 g Smör rumsvarmt. 1200 g Socker. 12 tsk vaniljsocker alt 1 tsk vaniljpasta. 12,5 tsk citronsaft. 1Dela upp kristyren i så många skålar som du har färger och rör ned lite livsmedelsfärg i varje skål till önskad nyans. 1Dela nu upp varje färg i två skålar - en som du behåller tjockleken på och en som du spär ut ytterligare med citronsaft för att göra en mer följsam och rinnigare konsistens som är lättare att täcka kakorna med
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 200 g mjukt smör. 2, 5 dl strösocker. 2 tsk malen kanel. 2. 2-3 cm i diameter. 12-15 minuter mitt i ugnen. Leilas chocolate chip cinnamon cookies 36 st 200 g mjukt smör. 2, 5 dl strösocker. 2 tsk malen kanel
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 25-35 st. 2 ekologiska ägg. 1 dl sötmandel. 2. 25 minuter. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 25-35 st 100 g smör. 2 ekologiska ägg. 1 dl sötmandel
25-30 st. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. Sätt ugnen på 200°C. 2. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 25-30 st. 1/2 g saffran. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 270 g. 200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. Sätt ugnen på 200°C
12 l vatten. 12 msk ättiksprit (12 %). 1200 g kallrökt lax. 1200 g smör. 1Pocherade ägg4 ägg 2 l vatten 2 msk ättiksprit (12 %) flingsalt. 1Tillbehör200 g kallrökt lax 4 skivor surdegsbröd 50 g smör. 1Hollandaisesås200 g smör 3 äggulor 1 citron, saften ca 1 msk 1 msk vatten salt
Dela upp smeten i två skålar. Denna gången fick det bli en Charlotte Royale. När tårtan har fått vila skär du bort de delar av rulltårtan som sticker upp ovanför kanten på din form
Är man inte begåvad med ett centilitermått kan man alltid avrunda lite och hälla i en fjärdedels deciliter likör, eller bara slänga ett getöga på bilden ovan, som vi (läs Olof
100 g riven västerbottenost4 äggulor2 dl mellangrädde1/2 krm kajennpeppar1/2 krm salt1/2 krm svartpepparröd romfinhackad rödlökSätt ugnen på 175CFördela osten i små smorda portionsformar, engångs aluminiumbakformar går bra. Grädda i ugnen ca 20 minuter. 2 dl mellangrädde
Sätt ugnen på 200 grader och börja med pajdegen. Ställ formen i kylen 15-20 minuter så håller den formen bättre vid förgräddningen. Nagga pajdegen i botten och grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter. 125 g smör. 280 g bacon (2 paket). 2 gul lök (250 g). 3-4 morötter (200 g). 125 g haricots verts (frysta). 2 dl vispgrädde. 2 äggulor. 2 ägg
12 valnötter. likör 12 valnötter. Det här är första gången som jag provar att göra egen likör. Receptet har jag hittat i en klassisk kokbok från 1891 som heter Science in the Kitchen and the Art of Eating Well av Pellegrino Artusi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.