Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite vinäger. Skär smördegsarken i plattor om 15x7 cm. Baka plattorna under press vid 170º i 20 minuter, tills de får en gyllene färg
Smaka av med salt och peppar och servera. Skölj och finhacka purjolöken. 5 medelstora potatisar (760 g)1 purjolök ( 400 g)Vatten1 tsk salt2-3 msk köttfond (byt ut till grönsaksfond så får du den helt vegetarisk)Skala potatis och skär i små kuber. 5 medelstora potatisar. 1 purjolök
tre broccolistånd med gulnade blommor och en ganska slak purjolök. Hemkommen från sportlovet i Alperna var kylen märkbart tom med bara några skvalpande halvledsna grönsaker
Bryn dom skivade morötterna tillsammans medpurjon och pressade vitlöksklyftorna. Skär kycklinginnerfileerna i bitar och bryn dom med fisksås och svartpeppar som krydda
Bryn hastigt kycklingfilén i smöret, och krydda med. purjo, strimlad (jag tog den gröna delen). Blanda sambal oelek med grädden och buljongtärningar - häll
Lök hackades och purjo strimlades för hand - vitkålen enklast att strimla med matberedare. Rör samman grönsaker med grädde, crème fraiche, salt och peppar, låt koka ihop en aning, smaka av och fördela sen jämnt i en liten långpanna eller ugnsform
Torskrygg med bacon, ägg och purjo. Nej, men det har varit sjukdomar, fjällresa, dåligt med inspiration, ont om tid, ja mycket annat som har gjort att bloggen har kommit i andra hand
Fläskfilégryta med soltorkade tomater och purjo. Servera med ris eller klyftisar. Strimla purjon och soltorkade tomater och låt steka med tills löken mjuknat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.