I några år har jag haft ett bord och två stolar på min balkong. Snygga i och för sig, men inte särskilt sköna att sitta och koppla av i, och jag har helt enkelt inte haft någon lust att fixa till balkongen
Jag blev ju helt besatt av creme puffs från Popelini i Paris när jag var där i påskas och nu har jag gett mig på att försöka återskapa detta fantastiska bakverk
En ganska vanlig sockerkaka som grund (men med riven mandelmassa och stött kardemumma i smeten) och sen fyller man den med smörstekta äpplen pudrade med kanel och blandade nötter
Detta är en kaka där man själv betämmer vilka torkade frukter och nötter man vill ha i kakan. Kakan skall inte ätas nybakad utan blir bäst, när den får ligga minst ett par dagar och dra åt sig smakerna
Snarare väldigt lätt och du kan smaksätta den nästan hur som helst. Att fylla den med citronklyftor och/eller örter är ett bra sätt att få smak inifrån
Vad det innebär att flytta till ett nytt land - och särskilt med små barn - skulle jag kunna skriva en mindre uppsats om, men då hamnar jag lite "off topic" när det kommer till den här bloggens inriktning
Jaa, har sitter jag med solglasögon och kisar mot datorn med jordens migränanfall. ägg, hasselnötskakor, hasselnötter, migrän, nötkakor, nöttoppar, smör, strösocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.