Smaka av med salt peppar och citronpeppar. Blanda i en kastrull grädde, crème fraiche, lite gurkmeja för färgen, (Färgen blir starkare när det blir varmt
Till laxen brukar jag ofta göra denna otroligt enkla, men ack så goda, citronsås. 1 ekologisk citron4 dl vispgrädde 1/2 msk fisk/skaldjursfond eller 1/2 fiskbuljongtärning 1 äggula Riv skalet från en ekologisk citron och blanda med grädden i en kastrull
Värm upp grädde och saften från en citron. Det får inte börja koka, rör om hela tiden. Tillsätt lite idealmjöl och låt det precis koka upp så det blir tjockade
Strö över pinjenötterna och lägg på din pestolax. Bottna en liten ugnsform med bakplåtspapper eller smörj en liten ugnsform, strö lite flingsalt och lägg på din frysta laxfilé
Kruxet med hennes sås är att den innehåller mycket socker och citronpeppar med glutamat. Hon lärde ut en väldigt god Citronsås, som jag använt på många restauranger och här hemma genom åren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.