Peruansk pizza
Happily munching
Happily munching
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Dag 1
  • Dags att börja med poolishen som är bas för baguetterna. Det här receptet räcker till tre rektangulära pizzabottnar.
  • Blanda
  • 500 gram vetemjöl
  • 500 gram vatten
  • 1 gram jäst alternativt surdeg
  •  
  • Nu är det dags att börja förbereda toppingen
  •  
  • till de här tre pizzorna hade jag
  • 4 morötter 2 zucchini 800 gram mozzarella
  • 8 champinjoner färska spenatblad
  • svarta oliver (kolla så att de är utan svart färgämne, så snuskigt!!!)
  • Och nu till såserna
  • Tomatsås (som både används som bas på pizzan men även som sås efter tillagningen)
  • 500 gram passerad tomat
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och peppar efter smak
  • ½ tsk socker (socker har amn i för att ta bort syran från tomaterna)
  • Vitlökssåsen
  • 1½ dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk mjölk (% efter smak)
  • salt
  • peppar
  • vitlök ( i receptet står det 1 klyfta, men det är ingenting, jag hade i fyra klyftor)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.