40 kvadratmeter
Vi pratade en del om hur jag får vardagen att gå ihop och du som följer mig här vet ju hur förälskad jag är i mina matsedlar. Att det är omöjligt att veta vad man är sugen på en dag senare i veckan får jag ofta höra som en anledning till varför man inte gör matsedlar. För mig funkar det så himla bra, eftersom jag planerar en rätt en dag i veckan och sedan går och längtar efter den där rätten hela veckan sen… Haha!
Kan iallafall glädja er med att jag under tiden som jag inte varit aktiv här ändå har hunnit bunkra upp med en hel del smaskiga recept att bjuda på den närmaste tiden så ni har något att längta efter
Rör ner hackad persilja, citronskal och red med lite redning. Servera med ditt favorittillbehör. Citron- och Persiljekyckling2016-07-29 13. 6Spara receptetSkriv utIngredienser1 kilo strimlad kycklingfilé (jag använde kronfågels minutstrimlor)1 stor gul lök5 dl grädde3 dl vattenlite redning (typ "Redningsmix" från Reco Market)3 vitlöksklyftor2 kycklingbuljongtärningar eller 3-4 msk koncentrerad kycklingfond2-3 msk tamarisojakrydda gärna med persillade och lite extra lökpulver eller vitlökssalt2 tsk torkad rosmarin2 tsk sambal oelek3 hackade soltorkade tomaterSkal och saft av 1 citron1 knippe persiljaInstruktionerFinhacka lök och vitlök och stek med kycklingen i kokosolja utan smak
Suverän vegetarisk rätt att slänga ihop när det är lite bråttom. Köp färdig falaffel och ha i frysen. Jag använde Findus Falaffel som finns i påsar i frysdisken
Smaka av med salt och peppar. Ät biffarna och bulgurn tillsammans med en fräsch sallad. Koka då med krossade eller passerade tomater så blir det mycket saftigare
Häll den kvarvarande marinaden över dem och strössla spetten med sesamfrön. Jag hade kokt bulgur dagen innan så jag hackade alla grönsakerna och stekte i ordentligt med kokosolja tills svampen hade krympt, rörde sedan ner bulgur och kryddade med ”lagom” av mangocurry, saltade och rörde ner vatten och krossad tomat så det blev ”lagom geggigt”
Gör i ordning en tredje djuptallrik med ströbröd, kryddor och lite salt. Stek/halvfritera de panerade filéerna i en stekpanna med rätt så mycket olivolja tills de är guldfärgade och färdiga
Sweet chili- och persiljekyckling. Efter en knapp timmes bilfärd av tjat om "var ska vi" och "är vi inte framme snart" så parkerade vi utanför ingången och de tittade med stora ögon båda två
Turkisk tomatbulgur Libanesisk bulgurpilaff med kött Libanesisk bulgurpilaff med kyckling Gör såhär. Lättlagad bulgur med rostad vermicelli som passar perfekt att servera vid de flesta rätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.