17 Jun. 18. 19. Twitter. Facebook. Fräsch Persikosalsa. 0kommentarer. Denna knapriga salsa smakar lika gott på midsommarbuffén, till tacos eller för att liva upp en enkel vardagslunch
Denna salsan har nog blivit sommerns mest gjorda tillbehör. Söt, stark och lite annorlunda. Resterna från en middag blev topping till en kyckling och vips så hade vi ännu en supergod middag med minimala insatser
Paj är gott. Paj är faktiskt rätt så enkelt. Paj är bra göra i förväg mat. Här blir det en tacopaj med kyckling istället för köttfärs -fast det går ju alldeles utmärkt att byta och göra som man själv vill
INGREDIENSER4 konserverade persikohalvor1 rödlök1 msk farinsockerrivet skal från 1 limesaft från en 1/2 lime1 pepparfrukt (gärna en ganska stark)1/2 dl torkade berberrisbär1-2 msk hackad färsk koriander2 dl turkiskyoghurt1 nypa saltGÖR SÅ HÄRFinhacka löken och lägg i en bunke
Äntligen har jag fått experimentera med hummer. Detta är tack vare mamma och pappa. När de kom på besök för någon vecka sedan hade de med sig massor med olika skaldjur
Om det varit mycket grillmiddagar nu i den underbara sommaren så kanske det är läge att ha lite fredagsmys med tacos ikväll som variation och idag när högsommarvädret blåst bort
Här har jag grillat en fin bit från den otroligt goda välsmakande iberico-grisen, den bit som kallas secreto för slaktarna brukade behålla den som sin egen delikata hemlighet
Recept nr två från gårdagen. )4 persikor6 marinerade soltorkade tomater1 röd lök3 msk hackad bailika3 mask hackad persilja2 msk kallpressad olivolja½ msk vit balsamicoinäger med fikon½ tsk salt1-2 tsk råsocker el honung½ hackad chilifrukt utan väggar o frön1 vitlöksklyftaHacka allt och blanda samt låt stå ett par timmar, allra helst över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.