Färdigt på. Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt
Pepparkakskola måste vara från himlen sänd som en viss Thåström en gång musicerade. Nä, vi nöjer oss inte där utan tar pfefferkuchen till en annan dimension
Smörkola med pinjenötter, pepparkakskola och saltlakritskola. Mitt absolut mest lästa inlägg på bloggen sedan starten är receptet på saltlakritskola från Pärlans Konfektyr, inte alls oförtjänt, för den kolan är helt ofattbart god
Snö har viiallafall fått här i helgen, riktigtjulfint ute. Pepparkakskola närmare bestämt. Vi har mest pyst runt inomhus och på eftermiddagenfick jag för mej att göra litejulgodis
Så här i advents- och jultider måste man ju bara frossa i pepparkakor, på längden och på tvären. Tyvärr var jag lite för ivrig och lät den inte koka länge nog, så konsistensen blev något lös, men den rekommenderas varmt ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.