Det här är en spanskinspirerad variant av musslormed rökt paprika och vitlök. Jag gjorde det här på blåmusslor men det skulle nog bli lika minst lika bra med till exempel hjärtmusslor
Ikväll blev det en bit grillat rågbröd som vi gned in med lite färsk vitlök och toppade med en blandning av hackad vattenmelon, rödlök, ruccola ochtomat vänt i lite olivolja och balsamvinäger, därpå lite röktamussloroch breasola
Blanda i både tomaternaoch oliverna i såsen och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Blanda Philadelphia-osten med mjölken i en liten kastrull och rör på svag värme tills Philadelphia-osten smält
400 g pasta penne rigate 500 g rökt sidfläsk 75 g gul lök, hackad 75 g parmesanost, riven 1,5 dl grädde 2 msk tomatpuré 200 g körsbärstomater, halverade 2 msk olivolja 400 g Barilla tomatsås all’Arrabbiata ev 0,5 dl vatten
En väldigt god variant av kokta musslor där buljongen blir otroligt mustig och god av ölen, tomaternaoch senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd och lite vitt vin i glaset
Jag serverade med en riktigt god rökt renstek och ugnsbakade tomateroch surdegsbröd. Späd med resten av buljongen, lite i taget, under omröring tills riset har ett behagligt tuggmotstånd och risottons konsistens är krämig
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Idag lyxade jag till det lite och testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomateroch fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Bryn köttet tillsammans medtomatpurén i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Vilken succéstart sidan fått, det kommer att bli spännande att följa utvecklingen och läsa allt intressant som de olika kostrådgivarna delar med sig av
Tillsätt tomatpuren, timjanen och saffranet, fräs runt. och denna fisksoppa blev till med saffran ochröktamusslor samt en liten mix av kvarvarande rödspetta, pangasiusfile och räkor från frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.