2 l vatten 1 msk ättiksprit 12 % 1-2 kg mjölig potatis (ex King Edward) 1 msk salt frityrolja. 2 l vatten 1 msk ättiksprit 12 % 1-2 kg mjölig potatis (ex King Edward) 1 msk salt frityrolja
Koka potatisstavarna försiktigt ca 8-10 minuter. Fritera potatisarna ca 1-2 minuter. 1-2 kg potatis mjölig, (ex Kung Edward). 2 l vatten 1 msk ättika (12 %) 1-2 kg potatis mjölig, (ex Kung Edward) 1 msk salt frityrolja
ca 1-2 krm. Skär köttet i bitar, bryn det i stekpanna. Lägg köttet i en kastrull och tillsätt tomater, vatten, gul lök (skuren i större klyftor), riven/ hackad vitlök, buljong
Blomkålsallad med rökt böckling, kapris och gräddfil1 blomkål½ gurka1 färsklök, skivad2 böckling1 citron1-2 dl gräddfil2 msk kaprisKoka ¾ av blomkålshuvudet i lättsaltat vatten och kyl i kallt vatten. 1-2 dl gräddfil
150-200ml varmt vatten. Bearbeta ca 4-5 minuter, jag använde hushållsmaskinen med degkrok för att få in mycket luft. Lös upp salt och bikarbonat i varmt vatten, rör sedan ner 1,5-2 dl i degen. Jag vänder mina crumpets när ytan stelnat, ca 3-4 minuter på var sida. 150-200ml varmt vatten
t-bone, ca 1 kg. 1gran- eller rosmarinolja. Grilla över direkt värme, eller med granris på gallret, till en innertemperatur på 52-54 grader. Svamp- och gransmör1. TipsNär du grillat köttet till 52 grader invid benet kommer temperaturen att fortsätta stiga en aning, 4-6 grader, när du tagit av köttet, dvs upp till 58 grader, vilket räknas som medium stekning för nötkött
Stek köttet i 2-3 minuter på varje sida eller tills brynt. Sänk värmen till låg, tillsätt resten av oljan, lök och vitlök och koka i 6-8 minuter eller tills de mjuknat. Häll i vinet och koka, skrapa botten av pannan, i 2-3 minuter eller tills vätskan reducerats till hälften. Koka pastan i en stor kastrull med saltat kokande vatten i 10-12 minuter eller tills al dente
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.