Gröt är nyttigt, gott och lätt att variera. Har du provat att "baka" gröten i ugnen. Beroende på hur länge den får stå inne kan den ha allt från en "grötig" konsistens till att bli mer som en kaka
Köpte hem hirsflingor för nån vecka sen när jag såg en förpackning på affären, fick för mig att jag läst om hirsflingor (Hirs är rika på B-vitamin, mineraler och är glutenfria
Att göra gröt i mikro är ett annat mycket smidigt alternativ. Ett annat tips är att ha i lite kanel eller malen kardemumma i gröten – det är riktigt jättegott
Idag fick det bli ostgratinerade grötmackor♥ Recept på bullarna kommer här. Du kan ju börja med att koka upp en helt vanlig gröt av havregrynen, vattnet och lite salt
Att ugnsbaka gröt istället för att koka den är ett roligt sätt att förnya frukostklassikern. Tillagningstiden blir dock mycket längre än vid kokning, vilket gör gröten perfekt till en lugn helgfrukost eller på en brunchbuffé
I alla fall är det gott med varm gröt i magen även om almanackan signalerar vår. Vår- och sommarmornar kan vara nog så kyliga och ruggiga, det fick vi ju bistert erfara för någon vecka sedan när den goá vårvärmen i slutet av april i ett nafs förbyttes mot snöglopp och isande vindar
Här kommer recept på min gröt, tyvärr fick jag inte i mig hela för jag är som sagt inte lika aktiv som jag brukar och då vräker jag vanligtvis i mig denna skål
Under tiden gröten kokar så skala bananen och skiva den i bitar. När gröten är fast och allt vatten har kokat in (tar ca 3 minuter) så häll upp gröten i skålen med blåbären i
Havregrynsgröt är ett jättebra frukost- eller mellanmålsalternativ tack vare havregrynens innehåll av fibrer, långsamma kolhydrater, mineraler och proteiner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.