Servera med färsk pasta och toppa med färsk basilika. Krämig, gräddig pasta. Man kan aldrig misslyckas med ingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen medpasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Vidare med gul lök och tomater. Och saltgurka och tomater. Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Dela körsbärstomaterna i halvor eller fjärdedelar och lägg ner i pannan. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen och koka den nästan klar (den ska gå en minut tillsammans med såsen sedan)
Lägg pastan i en stor form och häll fläskfiléskivorna, såsen och tomaterna över pastan. Lägg i de hela cocktailtomaterna i fläskfilén med såsen, så att tomaterna blir ljumma
Hacka löken och strimla de soltorkade tomaterna. Med inspiration från min gode väns sås i tidigare inlägg kommer här en enkel och supersmarrig pastarättmed liknande smaker
Skär salamin i strimlor, hacka chili och vitlök och gul lök fint och hacka tomaterna i mindre bitar. I ett försök att efterlikna en pastarätt jag ätit på vapiano komponerade jag detta
Häll av pastan och blanda med såsen. Pasta. Torka av auberginen med hushållspapper och stek den i en ny panna med olivolja i ett par minuter så den får lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.