Stjälp upp pasjkan på ett fat och ta bort filtret. Kesella har en slät konsistens. Keso måste mosas i en matberedare eller mixer eller tryckas genom nätsil för att bli slät
Normalt verkar man i receptet för den ryska påskefterrätten pasjka använda russin, mandel och suckat, men istället användes här torkade tranbär och hasselnötter
paskha, pashka, pasjka, paschka, pascha eller. SOM EN EFTERGIFT till påsken – och inspirerad av väninnan S – fick jag för mig att laga en sats paskha*), den traditionella, ryska påskefterrätten
Rysk pasjka - en imitation med tranbär och nötter. Värmde på spisen under omrörning en liter Kefir (rysk filmjölk), tills den började flocka sig (vätskan ser lite grynig ut på skeden)
Normalt verkar man i receptet för den ryska påskefterrätten pasjka använda russin, mandel och suckat, men istället användes här torkade tranbär och hasselnötter
PASJKA. Pasjkans litet syrliga, härligt friska smak passar fint ihop med frukt. Lägg en lätt tyngd över och ställ formen med pasjkan i en större skål att rinna av på sval plats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.