Pensla brödet med kallt vatten och strö över timjan och vitlökspulver. Timjan (torkad). Skär degen i 4 delar och platta ut varje degbit i en långpanna/bleck klädd med bakplåtspapper. 2cm breda längder med en degskrapa
De här parmesankexen är som mördegskakor med lite sälta. De smälter på tungan och kräver inga tillbehör, men enligt "Bröd från Brunkebergs konditori" kan man också servera dem toppade med tapenade eller färskoströra
Serveras som de är eller med en god ost och tomatmarmelad. torkad rosmarin och timjan till garnering. -) Har längtat efter att stå i köket en hel dag och redan i kväll förberedde jag lite av tilltugget och bakade spröda parmesankex som jag hittat i en brödbok
Jag tänkte tipsa om ett urgott recept med denna rotfrukt - Sötpotatisen. Flingsalt, nymalen svartpeppar, fetaost och några kvistar timjan till på toppen
på Parmesankex till det vita vinet. Skär tunna skivor av rullarna med en vass kniv. Grädda dem på en plåt med bakplåtspapper i ca 7-8 minuter eller tills de fått lite färg
Jag tror jag har en underbar fru med baktankar. ) råkade jag hitta Parmesankex. Och cayennepepparn blev ersatt med Lidls "stark parika" (som nog var ganska mjäkig)
Klipp bort ryggbenet på kycklingen med en kraftig sax. Skär små snitt i skinnet här och där stoppa in skalad krossad vitlök och rejäla kvistar av timjan under skinnet
Klipp bort ryggbenet på kycklingen med en kraftig sax. Skär små snitt i skinnet här och där, stoppa in skalad krossad vitlök och rejäla kvistar av timjan under skinnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.